برگزاری کلاس های آموزش مهارت زندگی
تاریخ آخرین بروزرسانی محتوا:
🌺🌺🌺حضور مشاور آموزشگاه سرکار خانم کازرانی نژاد در کلاس های پنجم وصحبت با دانش آموزان دررابطه با موضوع مهارت خود آگاهی. چهارشنبه ۷/12🌺🌺🌺
خودآگاهی این گونه تعریف شده است:” فرد بتواند نقاط ضعف و قوت ، خواسته ها، نیازها، تمایلات خود را بشناسد و تصویر واقع بینانه ای از خود داشته باشد ، همچنین حقوق فردی، اجتماعی و مسئولیت های خود را بداند” این مهارت موجب می شود که فرد بتواند به سئوال مهم « من کیستم ؟ » جواب دهد.
امروزه بیش از قبل بر تقویت مهارت خودآگاهی در کودکان تأکید میشود زیرا روانشناسان و تحلیلگران این عامل را در موفقیت افراد بسیار تأثیر گذار میدانند. شاید از خود بپرسید خودآگاهی چیست و چرا این همه مهم به حساب میآید؟
در تعاریف متعدد آمده است که خودآگاهی داشتن درک قوی از افکار، احساسات، نقاط قوت، چالشها و آرزوهای آینده ماست. پرورش این مهارت بهخصوص برای کودکان و نوجوانان اهمیت بسیاری دارد زیرا علاوه بر این که در تمامی جنبههای فردی و اجتماعی زندگی تأثیرگذار است، بهنوعی موفقیت فرد را در آینده تأمین میکند. در واقع اگر بچهها درک بهتری از احساسات، اعمال و تواناییهای خود داشته باشند، میتوانند دست به انتخابهای بهتر و آگاهانهتری برای موفقیت خود در کلاس درس و خارج از آن بزنند.
از آنجا که مهارت خودآگاهی در کودکان بر روابط بین فردی کودک نیز تأثیراتی دارد و میتواند پیش زمینهای برای سایر مهارتهای ضروری زندگیمانند تصمیمگیری، مدیریت هیجانات و غیره باشد بیاید تا با هم بخوانیم چطور این مهارت را در کودکان خود تقویت کنیم.
مهارت خودآگاهی در کودکان چیست؟مهارت خودآگاهی در کودکان نه فقط یک مهارت ضروری، بلکه یک نقطه قوت برای بزرگسالان نیز محسوب میشود. خودآگاهی در حقیقت به معنی توانایی هماهنگی و شناخت احساسات، افکار و اعمال خود است. زمانی که یک فرد خودآگاه باشد، نقاط قوت و چالشهای خود را درک میکند و میداند چه چیزی میتواند باعث پیشرفت او شود. این افراد همچنین تصویر واضحی از شخصیت خود دارند و به همین دلیل چندان تحت تأثیر نظر اطرافیان قرار نمیگیرند.
سازمان جهانی بهداشت، خودآگاهی را به عنوان یکی از ده مهارت زندگی میشناسد که بهزیستی را در همه فرهنگها ارتقا میدهد. بهطورکلی تقویت مهارت خودآگاهی به کودکان تواناییهایی از جمله موارد زیر را ایجاد میکند:
شناخت نقاط قوت و چالشهادرک نیازها و احساساتشناخت نیازها و احساسات دیگراندرک تأثیر رفتار خود بر دیگراندرس گرفتن از اشتباهات و طراحی یک مسیر رشد شخصی